Vauva- ja perheuinti

Vauva- ja perheuinti on koko perheen yhteinen harrastus, joka tukee lapsen kehitystä, uimataidon oppimista sekä on osa perheen liikunnallista elämäntapaa. Vauvauinnissa vanhemmat uivat yhdessä vauvan (yli 3kk ) kanssa ja perheuinnissa mukana ovat myös vanhemmat sisarukset (ei ikärajaa).
kilpikonna-01

Vauva- ja perheuintiin sisältyy

  • 30 minuutin ohjatun monipuolisen uintikerran eri teemoilla
  • Henkilökohtaista ohjausta
  • Koulutetun ohjaajan
  • Poissaolokertojen korvausmahdollisuuden toisessa ryhmässä

Vauva- ja perheuinteihin ilmoittaudutaan jonoon täyttämällä yhteystiedot ilmoittautumislomakkeella. Ilmoittautuminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen suunniteltua aloitusajankohtaa, vauvan ollessa noin 1-2kk:n ikäinen. Ryhmät on jaettu iän ja taitotason mukaan klo 8.30-11.00 välille.  Avaamme mahdollisuuksien mukaan uusia ryhmiä, ja kaikki halukaat pyritään saamaan mukaan toimintaan. Yhdessä ryhmässä ui noin  5-7 perhettä.

Vauvauinnin sopivin aloittamisikä on vauvan ollessa 4-6 kuukautta, mutta aloittaa voi myös hyvin jopa 9 kuukauden ikäisen vauvan kanssa. Sukeltamaan oppimisen ja luontevan vedessä toimimisen kannalta olennaisinta ei ole aloittaminen 3kk iässä (minimivaatimukset aloittamiseen ovat 3 kk ja 5 kg). Tärkeämpää näiden taitojen oppimiseksi on, että vauvauintia jatkettaisiin noin 1,5 vuoden ikäiseksi  asti. Tämän vuoksi ei kannata huolestua, jos ette heti vauvan ollessa 3 kk pääsisi aloittamaan. Pyrimme siihen, että aloittamaan pääsisi viimeistään, kun vauva täyttää 6 kuukautta. Mukaan ehtii siis kyllä ja uudet taidot kehittyvät varmasti!

Ajankohdat: Martinlaakson uimahallissa lauantaisin ja sunnuntaisin klo 8.30 - 11.00 välillä.

Infotilaisuus: Seuraava infotilaisuus on maanantaina 5.8.2019 klo 17.00 Vandersin toimistolla (Patotie 2, 01600, Vantaa).

Joustavat poissaolokäytännöt: Pyrimme olemaan pieni ja joustava vauvauintien järjestäjä. Poissaoloja voi korvata toisessa ryhmässä, niin että lauantaina uivat korvaavat sunnuntaina ja päinvastoin ilman erillistä ilmoittamista. Noin 1-vuotiaat voivat myös korvata jäämällä 15 minuuttia seuraavan ryhmän tunnille tai tulla 15 min aikaisemmin ennen omaa tuntia.

Joustava aloittaminen ja lopettaminen: Aloitusajankohta sovitaan ilmoittautumisen yhteydessä ja voit itse vaikuttaa aloituspäivään. Vauvauinnista maksetaan siltä aikaväliltä kun uintipaikka on. Lopettaminen astuu voimaan 14 vuorokautta kirjallisen lopetusilmoituksen jälkeen. Ilmoitus tehdään kurssikoordinaattorille kurssit@vanders.fi.

Syksyn 2019 ryhmät ja hinnat:

Vauvauintikausi on 17.8.-15.12.2019 (ei 2.-3.11.2019) Martinlaakson uimahallilla.

Vauvauinti: yli 3kk vauva ja 2 aikuista, hinta 323 € /  17 krt,  ja sen voi halutessaan maksaa kolmessa erässä tai kerralla koko summan. Mikäli aloitatte kesken kauden, maksatte vasta aloituksesta lähtien.

Taaperouinti: yli 1-vuotias lapsi ja 2 aikuista, hinta 323 € /  17 krt,  ja sen voi halutessaan maksaa kolmessa erässä tai kerralla koko summan. Mikäli aloitatte kesken kauden, maksatte vasta aloituksesta lähtien.

Perheuinti: yli 3 kk vauva, vanhemmat sisarukset (1-3 kpl) ja 2 aikuista, hinta 391 € /  17 krt, ja sen voi maksaa kolmessa erässä tai kerralla koko summan. Mikäli aloitatte kesken kauden, maksatte vasta aloituksesta lähtien.

 

Ilmoittautuminen

Ryhmien ikäjakaumat ovat suuntaa antavat. Ikä viittaa lapsen ikään uintien alkaessa elokuussa.

Ryhmäjakoja saatetaan muuttaa elokuussa, mikäli ryhmät jäisivät muuten vajaiksi.