Usein kysytyt kysymykset / Frequently asked questions

Ilmoittautumisen vahvistuminen
Kurssille ilmoittautuessa ohjaa sivusto sinut suoraan maksusivustolle, jossa sinulla on 10 minuuttia aikaa maksaa kurssi. Jos kurssia ei maksa heti, ei ilmoittautuminen vahvistu ja menetät näin paikkasi.

Mikä kurssi on sopiva minulle tai lapselle?
Lue kurssikuvaus tarkasti ja ilmoittaudu kurssille sen mukaan mikä on sopiva. Jos et ole ihan varma niin käy/käykää uimassa, jotta näet mikä on sopiva kurssi. Kurssikoordinaattori auttaa tarvittaessa, mutta jos et tiedä lapsesi uimataitoa, niin helpoiten se selviää käymällä uimassa ja testaamassa taito.

Ilmoittauduin uimakouluun, mutta yhteystiedoissa on virhe?
Lähetä sähköpostia osoitteeseen kurssit@vanders.fi, niin korjaamme tiedot.

Onko uimahalli auki uimakoulujen ja uintikurssien aikana?
Tämä riippuu uimahallien aukioloajoista, mitkä voit parhaiten tarkistaa Vantaan kaupungin sivuilta. Pääsääntöisesti uimahallit aukeavat viikonloppuisin klo 10-11 välillä ja uintiaika loppuu klo 17.30 ja hallitusta tulee poistua klo 18.00 mennessä.

Haluan vaihtaa kurssia, miten toimin?
Helpoiten tämä tapahtuu lähettämällä sähköpostia osoitteeseen kurssit@vanders.fi ja kertomalla uimarin nimen, vanhan kurssin ja uuden halutun kurssin.

Voiko ensimmäisen kerran tulla kokeilemaan ilmaiseksi?
Meillä ei valitettavasti voi tulla kokeilemaan ilmeiseksi kurssia.

Uimapukuni, pyyhkeeni, uimalasini (tms.) jäivät uimakoulun aikana pukuhuoneille, miten toimin?
Ohjaajat ottavat talteen uimareiden tavaroita, jos ne löytyvät esim. pukuhuoneilta käyttämistämme tiloista ja palauttavat uimahallien löytötavarapisteisiin.

Millaiset ovat hyvät uimalasit uimakouluun?
Uimalasit kannattaa ostaa yhdessä lapsen kanssa ja niitä kannattaa sovittaa lapselle ennen ostoa. Snorkkelilaseja EI kannata käyttää, koska lapsi ei opi näillä oikeaa hengitystekniikkaa (puhaltamaan nenästä kuplia). Mikäli lasit tulevat pienelle, n. 3-5 -vuotiaalle lapselle, tulee huomioida, että lasit ovat oikeasti lasten kokoa (pienikokoisemmat silmäkupit), että ne pysyvät tiiviinä (tällaisia vähän pienempiä malleja voi olla vaikeampi löytää). Käytännössä 5-6 -vuotiaasta ylöspäin lasten lasien löytäminen on helpompaa, koska tämän kokoisia myyvät urheiluvälineliikkeiden lisäksi myös isommat supermarketit. Hyviin merkkeihin kannattaa satsata, koska ne kestävät vuosia. Tällaisia ovat esimerkiksi Speedo, TYR, Arena ja Essenuoto.

Miten valmistaudun uimakouluun?
Pakkaa uintikassi yhdessä pikku uimarin kanssa, jotta hän tietää millaiset tavarat hänellä on mukana. Merkkaa uimapuku, pyyhe ja lasit, jotta ne erottuvat muista. Uimakassissa tulee olla mukana ainakin uimapuku, pyyhe ja uimalasit. Laudeliinaa emme käytä uimakouluissa. Pue lapset mahdollisimman helposti puettaviin vaatteisiin (esim. mielummin legginssit kuin sukkahousut). Talviaikaan on helpompi, jos riisut haalarin ja ulkovaatteet jo aulassa pois. Pitkät hiukset tulee olla sidottuna. Shampoot ja muut pesuvälineet tulee jättää kotiin. Huolehdi, ettei lapsesi tarvitse uida täydellä mahalla. Ruokailusta tulisi olla vähintään tunti ennen uimakoulun alkua.

Lapseni itkee kun pitäisi lähteä aulasta ohjaajien matkaan, voinko tulla naisten puolelle mukaan?
Ensimmäiset kerrat voivat olla jännittäviä ja laspsesta saattaa tuntua vaikealta erota vanhemmasta. Valitettavasti Vantaan kaupunki on ohjeistanut, ettei vanhemmat voi tulla pukuhuoneille saattamaan, elleivät ole maksaneet uintimaksua. Jos haluaa mukaan saattamaan pukuhuoneille, kannattaa siis varata uimakoulu sellaiseen aikaan, että uintimahdollisuus on (viikonloppuisin ennen klo 17.00 alkavat kurssit).

Lapseni ei pystynyt osallistumaan yhdelle uimakoulu kerralle. Voiko hän korvata sen jossain toisessa ryhmässä?
Valitettavasti tämä ei ole mahdollista. Meillä ui useita satoja lapsia, jolloin korvausmahdollisuuden järjestäminen on valitettavasti hyvin hankalaa.

Olen ilmoittamassa lastani lasten altaan kurssille (Meritähdet, Taskuravut, Merihevoset, Mustekalat, Koululaisten kurssit). Miten lapseni pääsee altaalle?
Uimakoulu kestää yhden tunnin. Lapset haetaan uimahallin aulasta, kun uimakoulu alkaa. Tämän jälkeen käytetään 15 minuuttia puhuhuoneilla ja suihkutiloissa, 30 minuuttia altailla ja 15 minuuttia pukuhuoneilla. Lapsia ei siis tarvitse tuoda altaille asti. Huomioithan, jos lapsesi on seitsemän vuotta täyttänyt, tulee hänen käyttää oman sukupuolen mukaista pukuhuonetta ja ohjaajasta riippuen saapua altaille itsenäisesti.

Olen ilmoittamassa lastani ison altaan kurssille, miten lapseni pääsee altaalle?
Ison altaan kursseilla nimenhuuto on aulassa kurssin alkaessa, jonka jälkeen lapsen tulee pärjätä pukuhuoneilla itsenäisesti. Tämän jälkeen lapsi tapaa ohjaajan altailla hänen kanssaan sovitussa paikassa. Myös poistuminen hallista tapahtuu itsenäisesti.

Onko ohjaaja aina samoilla kursseilla ohjaamassa?
Ohjaajat vaihtuvat jaksoittain, eli sama ohjaaja ei välttämättä ole samalla kurssilla tai seuraavalla kurssilla, jonne olette lapselle ilmoittaneet.

Miksi en saa palautetta myös kesken kurssia lapseni suoriutumisesta?
Panostamme kursseilla palautteen antamiseen suullisesti sekä kirjallisesti todistuksen avulla viimeisillä/viimeisellä kerralla. Jotta pystymme tähän, aloitamme testauksen hiljalleen opetuskertojen aikana. Näin ollen palautteen antaminen ”puolivälissä” tai joka kerran jälkeen kuormittaisi opetusprosessia – osa kehityksestä voi tapahtua yhdenkin kerran aikana.

Miksi sunnuntaisin uintikurssit ja uimakoulut ovat kalliimpia kuin lauantaisin?
Maksamme ohjaajillemme lakisääteisen sunnuntaikorvauksen ja tämän vuoksi sunnuntaikurssit ovat hiukan kalliimpia.

Scroll to Top