Vesipallosta yleisesti

Vesipallo on monipuolinen laji, jossa yhdistyvät pallon käsittely, uinti ja joukkuepelaaminen. Harjoittelu eroaa muista uintiurheilun lajeista siten, että kyseessä on joukkuelaji ja harjoittelu tapahtuu yleensä kaverin kanssa.

Vesipallojoukkueessa on 13 pelaajaa, joista kuusi ja maalivahti ovat kerrallaan kentällä. Vesipallossa tavoitteena on heittää pallo maaliin, ja ottelun voittaa enemmän maaleja tehnyt joukkue.

Ottelussa on neljä kahdeksan minuutin erää ja tarvittaessa rangaistusheittokilpailu. Kenttäpelaaja saa pelata palloa vain yhdellä kädellä, eikä hän saa lyödä palloa nyrkillä. Vesipallo oli olympialaji jo vuonna 1908.

Vesipallo Vandersissa

Vandersin vesipallojaosto perustettiin seuran kevätkokouksessa 4.6.2018. Vesipallotoiminta on käynnistetty tammikuussa 2019. Toiminnan pääasiallisena harjoittelupaikkana toimii Tikkurilan uimahalli.

Ryhminä ovat juniorit (10 vuotta täyttäneet) sekä aikuisten mastersjoukkue. Edellytyksenä on uimataito eli 200 metriä yhtäjaksoista uintia, josta 50 metriä selällään.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot

Ilmoittaudu mukaan toimintaan sähköpostitse vesipallo@vanders.fi.

Kysy lisätietoja toiminnasta tai pyydä vesipallodemoa vesipallo@vanders.fi.

Vesipallomasters

Harrastamme vesipalloa sekaryhmässä, jossa on mukana niin naiset kuin miehet.

Edellytyksenä on uimataito eli 200 metriä yhtäjaksoista uintia, josta 50 metriä selällään. Mukaan voi tulla myös nuoremmat pelaajat, mutta kuitenkin yli 12-vuotiaat.

Harjoitukset ovat Tikkurilan uimahallilla maanantaisin klo 20.30-21.25. Tervetuloa kokeilemaan maksutta!

Ilmoittautuminen paikan päällä aulassa klo 19.45 tai sähköpostilla. Lisätiedot ja kyselyt vesipallo@vanders.fi.

Vesipallokoulu

Tervetuloa matalalla kynnyksellä oppimaan vesipallon saloja! Mukaan tarvitset vain uimapuvun, sillä muut tarpeelliset välineet, kuten pallot, maalit ja vesipallolakit löytyvät seuran puolesta.

Edellytyksenä on uimataito eli 200 metriä yhtäjaksoista uintia, josta 50 metriä selällään. Ota mukaan myös uimapuvun lisäksi pyyhe. Halutessasi voit myös käyttää uimalaseja uintiharjoituksissa, mutta ei pallottelun tai pelaamisen aikana.

Harjoitukset ovat Martinlaakson uimahallilla lauantaisin klo 8.00-9.30. (HUOM! Martinlaakson uimahalli on remontissa.)

Ilmoittautuminen alla olevasta linkistä myClub-järjestelmässä. Kysy lisätietoja sähköpostitse vesipallo@vanders.fi.

Scroll to Top