Vantaalla uimaseurojen fuusio, kolme seuraa yhdistyi

Kirjoittaja: Seurakoordinaattori / 23 syyskuun 2014 / Ei kommentteja

Vantaalla uimaseurojen fuusio, kolme seuraa yhdistyi – Emilia Pikkarainen Vandersin riveihin.

Vantaalaiset uimaseurat Poseidon ry, Vantaan Uimarit ry ja Vantaan Vesikot ry yhdistivät toimintansa ja perustivat uuden uintiurheiluseuran. Suomen toiseksi suurin uimaseura aloitti toimintansa 1.9. Uuden uimaseuran riveihin siirtyy myös Emilia Pikkarainen. Pikkaraisen tähtäimessä ovat Rion Olympialaiset 2016.

Perjantaina 10.10. pidetyssä lehdistötilaisuudessa puheenjohtaja Juha Karttunen kertoi seuran synnystä, sen toiminnasta ja tavoitteista. Seuran visio on olla Suomen johtava uimaseura mitattuna tyytyväisyytenä toimintaan, jäsenmäärällä ja kilpailumenestyksellä. Lisenssiuimareita seurassa on 254, lisenssitaitouimareita on 40. Lajeina seurassa on tällä hetkellä uinti ja taitouinti. Jäseniä uudessa seurassa on noin 700. Vandersissa on viisi päätoimista työntekijää ja sata tuntiohjaajaa ja – valmentajaa.

Tilaisuuteen toivat tervehdyksensä Vantaan kaupungin liikuntajohtaja Veli-Matti Kallislahti sekä Suomen Uimaliiton liittohallituksen puheenjohtaja Sami Wahlman. Paikalla oli myös muita seuran edustusuimareita ja – taitouimareita valmentajineen.

Puheenjohtaja Karttunen paljasti seuran uuden nimen sekä visuaalisen ilmeen. Kesällä järjestettiin seurojen jäsenien keskuudessa nimikilpailu, johon tuli yli sata nimiehdotusta. Kilpailuun tulleet nimiehdotukset inspiroivat nimityöryhmää uuden nimen luomisessa. Seuran uusi nimi on Vanders. Se viittaa Vantaaseen ja poikkeaa tavanomaisesta uimaseuran nimestä.   Nimi viittaa myös ihmeelliseen, josta johdettiin slogan ”Ihmeellisen hyvä uimaseura”.  Seuran logo ja visuaalisuus viestittävät totutusta poikkeavaa rentoa ja rosoista street-ilmettä. Visuaalinen ilme ja värimaailma poikkeavat näin täysin tavanomaisista uintiurheilussa käytetyistä teemoista. Ilmeen suunnitteli ja nimen ideoi graafinen suunnittelija Mika Ruusunen.

Lehdistötilaisuuden jälkeen medialla oli mahdollisuus haastatella Emilia Pikkaraista sekä muita edustusuimareita ja – taitouimareita, valmentajia, Veli-Matti Kallislahtea, Juha Karttusta sekä
Sami Wahlmania.

Lisätiedot toiminnanjohtaja Sami Paavilaiselta sami@vanders.fi, puh. 050 522 1157.