Vandersille menestystä Rollo ja IKM kisoissa

Kirjoittaja: Toiminnanjohtaja / 24 kesäkuun 2019 / Ei kommentteja

Kesäkuun alku on perinteisesti juniorien kansallisten mestaruuskilpailuiden aikaa ja vuosi 2019 ei tehnyt tästä poikkeusta!  7.-9.6. uintiin Rollouinnit Oulussa ja 14.-16.6. Ikäkausimestaruuskilpailut Porissa. Molemmista kisoista haettiin jälleen menestystä myös Länsi-Vantaalle!

10-12 -vuotiaiden tyttöjen ja 11-13 -vuotiaiden poikien kauden päätapahtuma, Rollouinnit, kisattiin tänä vuonna muutaman vuoden ulkoaltailla uitujen kisojen jälkeen sisähallissa, jo legendaarisessa Raksilan Uimahallissa. Pari kymmentä Vandersin Rolloryhmien uimaria matkusti mittelemään muun maan parhaiden junioreiden kanssa paremmuudesta. Tänä vuonna ilahduttavan moni uimari oli saanut uitavaksi useamman lajin ja näin ollen Vandersin värit vilkkuivat useasti altaassa kisaviikonlopun aikana!

Parhaiten kisoissa menestyi ensimmäisissä Rollouinneissaan kisannut Ilona Kallio, sillä hänet kruunattiin Rollomestariksi T10 sarjan 50m selkäuinnissa! Mestaruuslajin lisäksi Ilona nappasi pisteitä myös 200m sekauinnista, ollen lajissa 8. Toinen henkilökohtaisille pisteille noussut uimari oli Daniel Kajava, jolle kirjattiin 8. sija P12 sarjan 100m selkäuinnista. Tiukassa viestitaistossa Vandersin T10/P11 joukkue sijoittui viidenneksi 4x50m mixed vapaauintiviestissä joukkueella Ilona Kallio, Aleksandra Lopatina, Esa Währn ja Lauri Rantsi!

Tietenkään Rollot ei ole pelkästään kilpailua, sillä kisan jälkeen alkaa leiri, jossa leiriläiset pääsevät kokeilemaan kaikenlaista uutta, kisaamaan vesipalloturnauksessa ja viestikarnevaalissa ja tietenkin discoilemaan Rollodiscossa!

Rollojen jälkeen oli aika siirtää katseet seuraavaan viikonloppuun ja Poriin, jossa kisattiin 13-15 -vuotiaiden tyttöjen ja 14-16 -vuotiaiden poikien Ikäkausimestaruuksista. Vanders oli saanut jälleen jalkeille hyvän joukkueen ja mitaliodotukset olivat korkealla useammankin uimarin kohdalla.

Mitalitili saatiinkin mukavasti auki heti ensimmäisessä jaksossa, kun Leo Währn nappasi pronssia P14 sarjan 200m sekauinnissa.  Toista mitalia saatiin odottaa iltajaksoon, kunnes Danil Seksenov kiihdytti P14-16 sarjan 50m perhosuinnissa pronssille. IKM uinneissa 50m matkat uidaan yhdistetyssä ikäsarjassa eli Danil ui vuotta vanhempia vastaan. Vielä hurjemmassa vauhdissa Danil oli aamujakson päättäneessä 4x100m vapaauintiviestissä, jonka avausosuuden Danil tykitti aikaan 53,87 joka on yli puoli sekuntia kovempi kuin P15 sarjan kisaennätys. Kisaennätystä Danille ei kuitenkaan kirjattu uinnista, koska viesti uidaan P16 sarjassa, mutta uinti lupasi erittäin hyvää lauantain henkilökohtaiselle 100m vapaauinnille, mutta ei hoppuilla vielä siihen.

Perjantaina pisteille ui lisäksi Milla Stranberg (5. T15  100m rintauinnissa), Danil Seksenov (4. P14-16 50m vapaauinnissa) ja Antti Musikka (5. P14 100m rintauinnissa).

Toinen kilpailupäivä IKM uinneissa olikin sitten Danilin päivä! Aamujaksossa Danil avasi kultatilin P15 sarjan 200m selkäuinnissa, mutta illalla tuli varsinainen pommi, kun Danil pudotteli P15 sarjan 100m vapaauinnin kisaennätyksen täysin uusille lukemille aikaan 53,04, ollen nopeampi kuin vanhemman ikäsarjan voittaja ja leikaten kisaennätyksestä yli 1,5sekuntia! Samassa lajissa Leo Währn nappasi kisojen toisen pronssinsa P14 sarjasta.

Lauantain pistesijoja kirjattiin lisäksi

Leo Währnille (6. P14 200m SU) ja Vandersin Mixed viestijoukkueelle (8. 2T/2P 4×50 skuv), jossa uivat Liinu Louhikoski, Antti Musikka, Essi Ahvenainen ja Danil Seksenov.

Ja kun vauhtiin oli päästy niin mitä sitä suotta jarruttelemaan! Kolmas kisapäivä toi tullessaan peräti kuusi mitalia, joista kolme kultaista ja kaikkien kultaisten tirehtöörinä operoi Danil Seksenov! Danil ei jättänyt kilpakumppaneilleen mitään mahdollisuuksia, kun hän löi kätensä ykkösenä maaliin P15 sarjan 100m perhosuinnissa, 100m selkäuinnissa ja 200m vapaauinnissa, jossa voittoaika 1:58,00 oli myös uusi kisaennätys!

Leo Währn jatkoi myös hyviä kisojaan P14 sarjan uinneissa ottamalla pronssia 200m selkäuinnissa. P14 sarjassa saatiin myös uusi nimi mitalistien listaan kun Antti Musikka otti ensimmäisen mitalinsa kansallisista arvokilpailuista, kun hänen kaulaansa pujotettiin pronssinen mitali P14 sarjan 200m rintauinnista!

Lisäksi pisteillä sunnuntaina nähtiin Leo Währn (5. P14 100m PU) ja Milla Kiviranta (7. T13 200m PU). Pistekisassa Vanders oli lopulta 102:lla pisteellä hienosti 10.!
Ilona Kallio kultamitali kaulassa