Syyskauden huipennus, osa 2: Lyhyen Radan EM uinnit ja NSM/SM Uinnit

Kirjoittaja: Toiminnanjohtaja / 20 joulukuun 2019 / Ei kommentteja

Joulukuussa kisaputkea jatkettiin Lyhyen Radan EM uinneissa Glasgowssa. Pitkästä aikaa mukaan oli päässyt vantaalaista väriä, kun Vandersin oma Tapio Junninen oli selvittänyt karsinnan aikarajan alituksen muodossa! Kisa oli Tapion arvokisauran ensimmäinen, eli osoittaa hyvin että myöhemmällä iällä ehtii vielä kv tahtiin kun halu on kova!

Itse kisoissa Tapion päälaji oli 200m rintauinti, jossa hän uikin euroopan valioiden joukossa hienosti ollen 15. Lyhyen Radan EM ei 200m matkoilla välieriä ole, joten iltauintiin paikka ei auennut. Pikkuisen ennätyksestä jäätiin, mutta erittäin hyvä esitys uinti oli. Tämän lisäksi Tapio nähtiin altaassa myös 100m rinta- ja sekauinneissa!

EM kilpailuiden jälkeen katse siirtyi Tampereelle ja Lyhyen Radan NSM, SM ja Parauinteihin. Vandersin menestys kisoista oli huikaiseva! Nuorissa mitaleita kahmittiin Erik Nurmen johdolla 16 (10+5+1) ja aikuisissa (yleinen+para) 12 (3+3+6). Pistekilpailuissa Vanders oli kahdeksas aikuisissa 123:lla pisteellä ja nuorissa jaettuna kolmantena 211:ta pisteellä!

Vaasassa erityistä huomiota herätti Vandersin vahva vire nuorissa. Kolme viestiä päättyi Vandersin voittoon Nuorten Suomenennätysajoilla (Mixed 4x50m sku, P18 4x100m vuv ja 4x100m skuv) ja 4x200m vapaauintiviestissäkin entinen NSE alitettiin, mutta Helsingfors Simsällskapin pojat oli tällä kertaa nopeampia! Myös Erik Nurmi paranteli omaa 100m rintauinnin NSE aikaa ja Kalle Mäkinen kolkutteli muutamaankin otteeseen 50m vapaauinnin NSE:tä.

Kisoissa menestystä tuli laajalta rintamalta ja niistä lisää pääset lukemaan Vandersin instagramista (vandersvantaa), jossa myös lisää kuvia uimareista!
Kirjoittanut Olli Kantola