Vandersin uimarit Suomea edustamaan

Kirjoittaja: Toiminnanjohtaja / 20 kesäkuun 2018 / Ei kommentteja

Vandersissa odotetaan jännityksellä, kun seuran uimarit Matias Hjelm ja Erik Nurmi valmistautuvat kesän arvokilpailuihin. Erik osallistuu 4.-8.7. Mäkelänrinteessä uitaviin Nuorten EM-uinteihin ja seuraavana viikonloppuna Matias matkustaa Riikaan 14.-15.7. järjestettäviin Nuorten PM-uinteihin.

Erik Nurmelle NEM:it ovat kauden pääkilpailut, johon on tähdätty jo pidemmän aikaa. Kausi on rakennettu siten, että kuntohuippu saataisiin ajoitettua näihin kilpailuihin. Valmentajan Anttoni Laitisen mukaan kilpailuihin valmistaututuminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti. Erik ui kilpailuissa 200ru, 200sku, 100pu, 50ru, 400sku sekä valinnan osuessa kohdalle, mahdolliset viestijoukkustartit.

Juuri uitujen Ikäkausimestaruuskilpailujen moninkertainen mitalisti Matias Hjelm valittiin juuri nuorten PM-joukkueeseen onnistuneiden kisatulosten ansiosta. PM-kilpailuissa hän pääsee hakemaan kokemusta kansainvälisestä kisaamisesta sekä hakemaan jatkoa hyville kisasuorituksille. ”IKM-kilpailut olivat kuitenkin Matiakselle kauden pääkilpailu ja PM-kisavalinta on kirsikkana kakunpäällä”, toteaa Anttoni Laitinen. Aiemmin Matias on ollut jo maajoukkueleireillä, mutta nyt Matias pukee Suomen edustusasun päälle kilpailuihin ensimmäistä kertaa. Valmistautumiseen on aikaa vajaa 4 viikkoa valinnasta ja aikataulu hieman mietityttää uimaria itseään: ”vaikea herkistellä uudestaan, kun on juuri IKM-kisat alla”, Matias toteaa.

Anttoni vinkkaa, että Erikin NEM kisasuorituksia pääsee seuraamaan aitiopaikalle, jos ilmoittautuu kisatoimitsijaksi. Ilmoittaudu kisatoimitsijaksi