Puheenjohtajan uuden vuoden tervehdys

Kirjoittaja: Toiminnanjohtaja / 11 tammikuun 2018 / Ei kommentteja

Uusi vuosi käynnistää kevätkauden Vandersin toiminnassa. Syksy sujahti  nopeasti ja samaa vauhdikasta menoa lienee odotettavissa  kevätkaudellakin.

Vaikka seuraamme on viime aikoina kehitetty paljon ja hienoja  saavutuksiakin on kirjattu historiankirjoihin, on todettava, että  urheiluseura ei ole koskaan valmis. On inspiroivaa huomata, että  seuratoiminnassa nousee aina esiin uusia kehitysideoita toiminnalle ja  löytyy osa-alueita, joita voitaisiin hoitaa tehokkaammin tai  laadukkaammin. Vandersin toimintasuunnitelmasta nostan esille muutaman  oleellisimman kehityskohteen.

Toimintakaudelle 2017-2018 uinnissa asetettiin tavoitteeksi kehittää  edelleen laadukasta lasten ja nuorten valmennustyötä. Keväällä 2017  selvitettiin mahdollisuutta palkata päätoiminen uintivalmentaja  tukemaan lasten ja nuorten ryhmien toimintaa. Tehtävään löytyikin  oikea henkilö ja Olli Kantola aloitti syyskuun alussa nuorten  valmennuspäällikkönä. Ollin mukaan tulo tasapainottaa ja täydentää  Vandersin uintivalmennustoimintaa ja tästä panostuksesta tulevat  hyötymään kaikki valmennusryhmät.

Toinen erittäin tärkeä kehityskohde on seurayhteisömme  talkootyökulttuurin rakentaminen ja ylläpito. Tänäkin päivänä  urheiluseuratoiminnan pystyssä pysyminen ja jatkuminen on vahvasti  riippuvainen siitä, että mukana on riittävän suuri määrä talkoolaisia.  Vandersissa tämä pääosin käytännössä tarkoittaa ovien avauksiin ja  kisojen järjestämiseen osallistumista sekä luottamustehtävien  vastaanottoa. Seurayhteisömme toimii antamisen ja saamisen  periaatteella ja siksi talkootyöhön osallistumisen tulee olla  riittävän helppoa, hauskaa ja ei liian kuormittavaa kenellekään.  Vastaavasti seuratoiminnan tulee olla laadukasta ja tuottaa iloa.  Talkootyökulttuurin kehittäminen ei ole kertaluontoinen rutistus, vaan  se vaatii jatkuvaa huomiota ja ylläpitoa, jotta siitä tulee pysyvä osa  seuraamme ja seuran toiminnassa on mukava olla mukana kukin omien  lähtökohtiensa mukaisesti.

Yhdessä tekeminen ja kaikkien mahdollisuus osallistua toimintaan  hyvillä mielin näkyy myös Vandersin viime keväänä päivittämissä  visiossa, missiossa ja arvioissa. Nämä ovat:

Visio – Uintia kaikille

Missio – Mahdollistamme uinnin, taitouinnin ja monipuolisen  vesiliikunnan kaikille – aloittelijoista kunto- ja  huippu-urheilijoihin. Toimintamme on tavoitteellista, laadukasta ja  hauskaa.

Arvot

  • Kaikkia kunnioittaen – Toimimme hyvässä hengessä, positiivisessa  ilmapiirissä ja kaikkia kannustaen. Sitoudumme yhteiseen tekemiseen ja  kunnioitamme toisiamme.
  • Yhdessä eteenpäin – Toimintamme perustuu seuran työntekijöiden,  vapaaehtoisten toimihenkilöiden ja jäsenten väliseen yhteistyöhön.  Kehitämme seuraa yhdessä eteenpäin.
  • Iloa liikunnasta ja seuratyöstä – Tuemme kaikkien kehitystä  liikunnalliseen ja terveeseen elämäntapaan. Liikunnan ja tekemisen ilo  näkyy ja tuntuu kaikessa toiminnassa.

Nyt onkin mahdollisuus pohtia hallituksessa, työntekijöiden kanssa,  ryhmissä ja vanhempainilloissa esimekiksi pelisääntökeskustelujen  muodossa, että toteutuvatko nämä arvot ja toimintaa ohjaavat suuret  linjat seuran toiminnassa ja missä osa-aluiessa on henkilökohtaisella  tasolla ja seuratasolla vielä kehitettävää.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä mainittakoon, että  toiminnanjohtajamme Milla Kauppinen on palannut  tammikuun alusta  vanhempainvapaalta ja hän tulee tiedottamaan piakkoin mm. yhteystiedot  ja kevätkauden ajankohtaisia asioita. Tervetuloa mukaan toimintaan  Milla! Hänen lisäkseen Vandersissa on päätoimiset työntekijät uinnin  päävalmentaja Anttoni Laitinen, uinnin nuorten valmennuspäällikkö Olli  Kantola ja kurssikoordinaattori Tilda Litukka. Heidän lisäkseen meillä  on sekä uinnissa että taitouinnissa mahtava joukko huippuohjaajia ja  -valmentajia unohtamatta yli 200:aa uimaria perheineen. Meillä on siis  käsissämme kaikki palikat rakentaa Vandersin toiminnasta yhä  vahvempaa. Tehdään siis yhdessä hyvää, autetaan toinen toisiamme  olemaan yhä parempia ja viedään ihmeellisen hyvä uimaseura ihan  uudelle tasolle.

Toivotan kaikille vauhdikasta ja taidokasta uintivuotta 2018!

Terveisin Riikka Räsänen, puheenjohtaja Vanders