Mitalijuhlaa IKM-kisoissa!

Kirjoittaja: Toiminnanjohtaja / 20 kesäkuun 2018 / Ei kommentteja

Vanders osallistui Espoon Leppävaaran maauimalassa järjestettyihin IKM kilpailuihin aurinkoisessa säässä. Valmentajat olivat säiden lisäksi tyytyväisiä toimiviin kisajärjestelyihin sekä erityisesti omien uimareidensa erinomaisiin suorituksiin. Tuliaisina joukkueella oli 11 mitalia, joukko uusia henkilökohtaisia ennätyksiä ja muita hyviä kisasuorituksia.

Kisajoukkue muodostui seitsemästä karsinta-aikarajoja alittaneista uimareista. IKM-ryhmästä mukana oli 5 uimaria: Danil Seksenov, Milla Strandberg, Essi Ahvenainen, Vilja Grundström ja Iina Rissanen. Edustusyhmän uimareista mukana olivat IKM-ikäiset Matias Hjelm ja Liinu Louhikoski.

P-14-sarjassa kilpaileva Danil Seksenov nousi palkintopallille neljästi. 100m vapaauinnin voitto tuli ajalla 55,84, joka oli lähes 1,5 sekuntia edellistä ennätystä parempi. Aika on P-14 ikäsarjan kaikkien aikojen Suomen 4. nopein aika. Hopeisia mitaleita Danil saavutti kolme kappaletta: 100 su (1.05,56), 100 pu (1.01,85) ja 200 su (2.23,95). Lisäksi 200 metrin vapaauinnissa Danil ui neljänneksi jääden vain kaksi sadasosaa pronssimitalistista.

Selkäuintiolosuhteet ulkona auringonpaisteessa olivat haastavat ja sen Danil joutuikin epäonnekseen kokemaan sadan metrin selkäuinnissa. Uidessa Danil ajautui rataköyteen, mutta tästä huolimatta tuloksena oli oma ennätys ja hopeamitali vain muutama kymmenys voittajan perässä.

P-16-sarjan uimari Matias Hjelm keräsi kilpailuista yhteensä viisi mitalia: hopeiset lajeista 100 vu (54,30) ja 50 vu (24.94) alittaen jälkimmäisessä 25 sekuntia ensimmäistä kertaa. Pronssimitalit tulivat lajeista 50 pu (27.08), 400 vu (4.18,05) ja 200 vu (2.00,97). Uimari itse oli tyytyväinen siitä, että jaksoi uida ”koko kisan loppuun asti”. Kaikki Matiaksen startit olivat valmentajan Anttoni Laitisen mielestä hyviä ja jokaisessa uinnista tuli oma henkilökohtainen ennätys. Onnistuneiden kisasuoritusten ansiosta Uimaliitto valitsi Matiaksen Nuorten PM-kisoihin. Kisavalinnasta uimari oli hieman yllättynyt, ”ainakaan kauden alussa ei olisi vielä uskonut, että pääsee kisoihin valituksi”.

Rintauintimatkat olivat T-13-sarjan Milla Strandbergin taidonnäyte, joista hän nappasi 100 ja 200 metrin matkoilta pronssimitalit. Kummassakin startissa hän lähti liikkeelle kovaa ja sitten taisteli matkan loppuun asti, kuvaili valmentaja Mikko Junninen. 100 metrin rintauinnin aloitus oli peräti niin kova, että sivutuotteena tuli uusi 50ru ennätys lähes sekunnilla.

Essi Avenainen (T-13-sarja), kilpaili kolmessa lajissa, joissa kaikissa paransi henkilökohtaisia ennätyksiään. Ennätysten myötä hän paransi osallistujaluettelon mukaisia sijoituksiaan ja ylsi ensimmäisille pistesijoille mestaruustasolla. 100 metrin perhosuinnin aika 1.11.,23 toi Essille viidennen sijan ja 100 metrin selkäuinnissa kuudes sija irtosi ajalla 1.14.79.

Kisajoukkueen muiden uimarien suorituksiin valmentajat olivat myöskin tyytyväisiä. Liinu Louhikoski ui kilpailuissa tämän kauden parhaat suorituksensa ja paransi ennätyksiään 50 ja 100 metrin selkäuinneissa. Vilja Grundströmin uinnit sujuivat kauden aikaiset sairastelut huomioiden hyvin. Iina Rissasella oli hieman epäonnea 100 metrin selkäuinnissa monien muiden selkäuimarien tavoin. Ulkoaltaassa selkäuinnin uintilinjan seuraaminen katosta ei ole mahdollista, jonka lisäksi auringon paiste häikäisee ja rataköyteen ajautuu herkästi. Kokonaisuutena kaikkien uimareiden kisat sujuivat hienosti ja katse voidaan siirtää tulevaan kauteen hyvillä mielin!

milla-mitalisti                       matias-mitalisti