Meri-Maari Mäkinen palannut Vantaalle

Kirjoittaja: Toiminnanjohtaja / 09 marraskuun 2018 / Ei kommentteja

Lukuisia arvokisamitaleita saavuttanut parauimari Meri-Maari Mäkinen on palannut Vantaalle ja siirtynyt edustamaan Vandersia. Alun perin vantaalainen Meri-Maari siirtyi valmentajansa perässä Turkuun vuonna 2011. Tätä ennen hän edusti Poseidonia, yhtä Vandersin perustajaseuroista.

Seuraavaksi Meri-Maari nähdään kisa-altaassa yhdessä muiden Vandersin edustusuimareiden tapaan 15.-18.11.2018 uitavissa Vaasan SM-kilpailuissa. Kisamatkoina tulevat olemaan 50pu, 50su, 50ru, 50vu, 100sku, 100su, 100ru ja 100vu. Tällä kertaa SM-kisoihin valmistautumista on hieman häirinnyt kiireinen syksy työrintamalla ja muutamia päiviä sitten ilmenneet flunssan oireet. Harjoitukset ovat kuitenkin osoittaneet hyvää alkukauden virettä, joten toivoa SM-kisojen suhteen ei ole menetetty. Pienestä sairastelusta huolimatta Meri-Maari starttaa kaikki aiemmin suunnitellut kahdeksan kisamatkaa.

Kausi on aloitettu perinteisesti peruskuntopainotteisesti. Tällä kaudella on päätetty keskittyä voimatasojen parantamiseen heti kauden alusta alkaen, joten salilla on vietetty paljon aikaa. Viime kauden vammaisuinnin sääntömuutoksista johtuen Meri-Maari joutuu uimaan perhosta jälleen kahdella kädellä yhdenkäden perhosuinnin sijaan. Muutos on määrännyt paljon tämän kauden harjoittelua. Valmentajansa Jari Nordblomin kanssa tekniikkaa on yritetty kehitellä sellaiseksi, jolla heikompi oikea käsi pysyisi paremmin vasemman tahdissa. Tämä on tuonut mukanaan paljon projekteja, jotta heikomman puolen toimivuutta saadaan kasvatettua.

Ensi heinäkuussa uitavat Malesian MM-kilpailut on Meri-Maarille tämän kauden pääkisat. Ensi kauden päätavoitteeksi on asetettu kilpailumäärän kasvattaminen. Tavoitteena on kiertää mahdollisimman moni maailman cupin Euroopan osakilpailu ja niiden rinnalla mahdollisimman monta kansallista kilpailua Suomessa.

 

Nimi: Meri-Maari Mäkinen

Syntynyt: 26.02.1992

Valmentaja: Jari Nordblom

Milloin olet aloittanut uinnin? 8-vuotiaana eli olen uinut 18 vuotta.

Kotipaikka: Olen syntynyt ja asunut Vantaalla vuoteen 2011 asti, jolloin muutin silloisen valmentajani perässä Turkuun. Turussa asuin tämän vuoden helmikuuhun asti. Nyt asun jälleen Vantaalla. Edustin vantaalaista Poseidonia 2010-2011.

Saavutukset: EM-hopea 2016 200sku, MM-kulta 2017 200sku, EM-hopea 2018 200sku ja osallistuminen paralympialaisiin 2012 Lontoossa ja 2016 Rio De Janeirossa .