Kesän kurssitoiminta

Kirjoittaja: Seurakoordinaattori / 22 toukokuun 2020 / 2 Kommentit

Aluehallintovirasto sekä Vantaan kaupunki antoivat 20.5.2020 päätöksen, jonka mukaan Vantaan uimahallit aukeavat käyttöön 1.6.2020. Tämän johdosta Vanders on päättänyt järjestää kesäajan leiri- ja kurssitoimintaa 1.6.2020 alkaen. Vanders on vastuullinen työnantaja, joka seuraavilla toimenpiteillä varmistaa työntekijöidensä sekä asiakkaidensa turvallisuuden kurssitoiminnassa.

Toimenpiteet turvallisen kurssitoiminnan järjestämiseen

– Toimintaan osallistutaan ainoastaan terveenä. Vandersin työntekijät jäävät pois toiminnasta vähäisimpienkään oireiden ilmetessä. Ennen työhön palaamista, työntekijä on viettänyt vähintään kaksi oireetonta päivää.

Asiakkaita tiedotetaan osallistumaan toimintaan vain terveinä. Toimiessamme näin poikkeuksellisessa ajassa, Vanders on päätynyt seuraavaan: mikäli ohjaaja katsoo kurssille osallistuvan lapsen terveydentilan olevan riittämätön, on ohjaajalla oikeus evätä pääsy kurssille tai keskeyttää toiminta kyseisen kurssilaisen osalta. Toimintaan voi palata kahden oireettoman päivän jälkeen.

– Lasten kurssitoiminta alkaa nimenhuudolla ulkona, uimahallin ulko-ovien läheisyydessä. Odotathan ohjaajaa ulkona. Tällä toimenpiteellä vältämme kurssilaisten ja heidän huoltajiensa kokoontumisen ahtaaseen aulatilaan. Kurssin päätyttyä kurssilaiset palaavat ulos, jossa huoltajat odottavat heitä.

– Puku- ja suihkuhuonetiloissa pyrimme pitämään ryhmäkoon pienempänä jakamalla lapsiryhmän sukupuolen mukaan pienempiin ryhmiin. Tällä toimenpiteellä pyrimme siihen, etteivät kaikki kurssilaiset ja ohjaajat ole ahtaissa pukuhuone- ja suihkutiloissa samaan aikaan.

– Toiminta altaassa tapahtuu koko ryhmän kesken turvavälit ja tarpeeton kosketus huomioiden. Ei ole näyttöä siitä, että koronavirus SARS-CoV-2 voisi levitä uima-allasvesien kautta. Myös tartuntariski uima-altaassa olevien välineiden kautta voidaan arvioida olevan vähäinen. Ohjaajat huolehtivat opetusvälineiden asianmukaisesta puhdistuksesta ja säilytyksestä. 

– Kurssiryhmät aikataulutetaan niin, että ryhmät pysyvät erillään toisistaan puku- ja pesuhuonetiloissa. Ryhmien siirtyminen suihkuhuonetilasta altaalle ja pois hoidetaan ilman lähikontaktia toisen ryhmän kanssa.

– Vandersin ohjaajat pudistavat pukuhuonetilojen kosketuspinnat lasten uimakouluryhmien välillä. Ohjaajat ja kurssilaiset huolehtivat hyvästä käsihygieniasta koko kurssin ajan.

– Vandersin turvallisuusasiakirjaan on lisätty toimintaohjeet koronavirus SARS-CoV-2 –tapauksessa toimimiseen. Ohjaajat ovat ennen työn aloittamista perehtyneet näihin ohjeisiin ja sitoutuvat noudattamaan niitä.

– Seuran harjoitus- ja valmennusryhmätoiminnasta tiedottaa ryhmän valmentaja.

– Kesäleireille ja Vesiralleihin voi jo ilmoittautua. Ilmoittaudu kesäleirilille tästä ja Vesiralleihin tästä.

– Aikuisten altaan kurssitoimintaan voit ilmoittautua alkaen viikonlopusta 21.

– Lasten uimakoulutoimintaan voit ilmoittautua viikolla 22.

Mikäli viranomaiset päättävät sulkea uimahallin ja joudumme keskeyttämään kurssitoiminnan, korvaamme kurssilaisille kurssimaksun täysimääräisenä käymättä jääneistä kerroista.

Lisätietoja:

Elisa Vuorinen, 0503573873                              

Kurssikoordinaattori      

     

 Karkki Strandberg, 0405891178

Seurakoordinaattori