Pingviinit vauhdissa!

Kirjoittaja: Toiminnanjohtaja / 29 huhtikuun 2015 / Ei kommentteja

Kausi 2014-2015 alkaa olla takana päin ja pikkupingviineistä on kasvanut taitavia ja nopeita uimareita, mutta myös monipuolisesti liikkuvia, iloisia ja ryhmänä toimimisen osaavia urheilijoita.

Pingviinit-starttiryhmään kuuluu tällä hetkellä 18 uimaria, joista 6 on ollut mukana ryhmän koko historian ajan, pian kaksi vuotta siis. Muut ovat liittyneet iloiseen joukkoomme matkan varrella. Treenaamme Myyrmäessä, kolmesti viikossa. Treeneihin kuuluu uinnin lisäksi aina jotain oheisliikuntaa: pallopelejä, koordinaatioharjoituksia, hölkkäilyä, kisailua, kuntopiiriä, polkujuoksua, tasapainoilua, leikkipuistoliikuntaa – niin sisällä kuin ulkonakin, säässä kuin säässä.

Kilpailuihinkin olemme jo osallistuneet, ja hienolla menestyksellä! Omat ennätykset paukkuvat joka kerta ja muutama mitalikin on ikionnellisten uimarien kaulaan ripustettu. Kilpailuihin osallistuminen ei starttiryhmässä ole välttämätöntä, mutta kovasti lapset tuntuvat siitä tykkäävän. Kisoissa jää aina myös aikaa kavereiden kanssa puuhasteluun ja jutusteluun, enemmän kuin treeneissä, mikä on äärettömän tärkeä osa harrastusta.

Näiden kuluneiden kuukausien aikana lapsiin on toivottavasti juurtunut paitsi liikunnan riemu myös ryhmässä toimimisen taitoja, hyviä käytöstapoja sekä perustietoja ravinnon ja levon merkityksestä hyvinvoinnille ja kehittymiselle. Meidän valmentajien työ on kohta tehty ja koittaa aika päästää nämä pikkupingviinit lentoon (osaakohan pingviinit muuten lentää?) ensin kesälaitumille ja sitten elokuussa kohti uusia haasteita ja tasoltaan sopivampia uintiryhmiä. Syksyllä Pingviineissä polskii toivottavasti taas kasapäin söpöjä untuvikkoja, joukossaan muutama nykyinenkin.

Molskis ja loiskis,

Marika ja Ilpo, isot ja jo vähän kankeammat pingviinit

  1. Liittyminen ryhmään: Katso ohjeet starttiryhmien sivuilta elokuun alkupuolella.