Elinsiirtopotilaiden EM-kilpailut

Kirjoittaja: Toiminnanjohtaja / 26 helmikuun 2016 / Ei kommentteja

Elinsiirron saaneiden ja dialyysissa olevien urheilun Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään 10.–17. heinäkuuta 2016 Vantaalla. EM-kilpailut ovat monilajitapahtuma, jossa kilpaillaan kaikkiaan 14 eri lajissa. Suomen Työväen Urheiluliiton (TUL) Suur-Helsingin piirin urheiluseurat vastaavat EM-kilpailujen lajien toteutuksesta.

Lajeina EM-kilpailuissa ovat lentopallo, tennis, sulkapallo, pöytätennis, pyöräily, keilailu, petanque, uinti, darts, salibandy, golf, virtual triathlon, katujuoksu ja yleisurheilu. Suurin osa lajeista järjestetään Tikkurilan ja Myyrmäen urheilupuistoissa. Keilailukisat käydään Flamingossa, golf Talmassa ja tennisturnaus Hiekkaharjussa.

Uintikilpailut pidetään 13.7.2016 ja järjestävänä tahona on seuramme Vanders. Toivomme runsaasti seuralaisia mukaan toimitsemaan ja järjestämään kilpailuja. Kansainväliset kilpailut tulevat saamaan laajempaa näkyvyyttä esim. TV:ssä ja lehdissä. Toivomme seuran puolelta, että saisimme myös omia uimareitamme järjestelmään kisoja. Tarvitsemme reippaita ja kielitaitoisia avustajia erilaisiin hommiin.

EM-kilpailujen erikoisuus on, että kisatapahtuman sisällä on itse asiassa kahdet eri järjestöjen hallinnoimat kisat: sydän- ja keuhkosiirrokkaiden EM-kilpailut sekä yleiset elinsiirron saaneiden ja dialyysissa olevien EM-kilpailut. Aiemmin kisat on järjestetty eri paikoissa ja eri aikaan, mutta kisakokonaisuuden järjestävä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU haki molempia kisoja ja sai ne järjestettäväksi ensimmäistä kertaa samanaikaisesti.

Kisatapahtumien ohella viikon aikana vietetään European Transplant Sport Week -tapahtumaviikkoa. Kokonaisuuteen kuuluu kansainvälinen elinsiirtourheilun ja -liikunnan symposio, kansainvälisiä tutkijatyöpajoja, elinsiirron saaneiden lasten ja nuorten leiri sekä ympäri pääkaupunkiseutua järjestettäviä Sporttitori-kokeilutapahtumia.

EM-kilpailuihin ja tapahtumaviikkoon odotetaan noin tuhatta osallistujaa ympäri Eurooppaa. Kisat tulevat olemaan osallistujamäärältään suurin Suomessa järjestettävä vammaisurheilutapahtuma.

Elinsiirron saaneiden urheilukilpailut ovat osoitus siitä, mihin ihminen voi kyetä onnistuneen elinsiirron jälkeen. Yksi kisojen päämääristä on tuoda elinsiirtoasiaa ihmisten tietoisuuteen ja nostaa sitä kautta elinluovutustahtonsa ilmoittaneiden määrää.

EM-kilpailujen vapaaehtoishaku on käynnissä. Hakulomake löytyy osoitteesta www.vantaa2016.fi/vapaaehtoiset/ilmoittautuminen

EM-kilpailujen kotisivut: www.vantaa2016.fi

Lisätiedot:

Ilmoittaudu toimitsijaksi: Toimitsijaksi

Uintikilpailujen osalta: Vandersin toiminnanjohtaja Päivi Steffen, puh. 040-50 66 338, toiminnanjohtaja@vanders.fi

EM-kilpailujen pääsihteeri Teemu Lakkasuo, puh. 040 565 1001, teemu.lakkasuo@vammaisurheilu.fi