Ajankohtaista

Tälle sivustolle kerätään ajankohtaista tietoa koronaviruksen vaikutuksista Vandersin toimintaan. Annetut ohjeet perustuvat Etelä-Suomen aluehallintoviraston (AVI) päätöksiin sekä Vantaan kaupungin ohjeistuksiin. Näiden pohjalta on luotu ohjeet, joita sovelletaan Vandersin toiminnassa.

Ohjeistusta tarkennetaan, mikäli uusia viranomaislinjauksia, tulkintoja tai määräyksiä tulee saataville.

Päivitetty 31.1.2022. 

Koronavirustartuntojen leviämisen ehkäiseminen

Edellytämme kaikkien toimintaan osallistuvien noudattavan alla olevia ohjeita, jotta voimme taata turvallisen harjoitteluympäristön kaikille.

  • Toimintaan voi osallistua vain terveenä.
  • Mikäli osallistujalla on Covid-19-tartuntaan viittaavia oireita, tulee hänen pidättäytyä toimintaan osallistumisesta ja hakeutua koronavirustestiin.
  • Negatiivisen testituloksen jälkeen toimintaan voi palata kahden (2) oireettoman päivän jälkeen.
  • Vahvistetussa koronavirustapauksessa noudatetaan terveysviranomaisten antamia ohjeita.

Alistunut koronalle

Noudatmme toiminnassamme Vantaan kaupungin ohjeistusta joka löytyy tästä linkistä. Muuttuneessa epidemiatilanteessa ei tehdä enää altistuneilla karanteenimääräyksiä.

  • Olet altistunut mutta oireeton ja olet ollut normaalisti lähiopetuksessa, voit osallistua toimintaan
  • Olet altistunut ja sinulla on oireita, tällöin et voi osallistua toimintaan. Kun palaat toimintaan tulee olla kaksi oireetonta päivää.

Toimintatavat uimahallin tiloissa

Toimintaan osallistuminen vaatii etukäteisilmoittautumisen MyClub-palvelun kautta. Kursseille osallistuvien etukäteisilmoittautuminen on kurssi-ilmoittautuminen. Valmennusryhmiin osallistuvat lapset, nuoret ja aikuiset tekevät ilmoittautumisen erikseen jokaiseen harjoitukseen!

  • Valmentajat hakevat seuraavat ryhmät ulkoa, uimahallin ulko-ovien läheisyydestä (Starttiryhmät, Kilpauimarikoulut, Rolloryhmät). Muut valmennusryhmäläiset voivat siirtyä itsenäisesti aulatiloihin tai harjoituksiin valmentajan ohjeiden mukaisesti.
  • Kursseille osallistuvat lapset haetaan uimahallin ulko-ovelta kurssin alkamisaikana ja ohjaaja saattaa osallistujat takaisin ulos kurssikerran päätyttyä. Saattajat eivät pääse sisälle uimahallin tiloihin. 
  • Ennen siirtymistä pukuhuonetiloihin tulee käyttää käsien desinfiointiainetta tai pestä kädet. Käsien desinfiointiainetta on saatavilla kaikista toimintatiloista ja sitä tulee käyttää aina tarvittaessa.
  • Edellytämme kaikkien 12-vuotta täyttäneiden käyttävän kasvomaskia uimahallin yleisissä tiloissa. Märkätiloissa kasvomaskin käyttö ei ole välttämätöntä.

Koronapassin käyttö

Kaikkien 16-vuotta täyttäneiden tulee esittää koronapassi sekä henkilöllisyystodistus ennen ohjattuun toimintaan saapumista. Toiminnasta riippuen passi esitetään joko ryhmän ohjaajalle, valmentajalle tai uimahallin kassahenkilökunnalle. Ryhmiä on tiedotettu tai tullaan tiedottamaan lähipäivinä tarkemmin käytännön toimista uimahalleilla.

Koronapassin voit ladata käyttöösi Omakanta-palvelusta.